movakelinenglish

آزمون تافل (TOEFL)

تافل (TOEFL) مخفف Test of English as a Foreign Language آزمون انگلیسی به عنوان زبان خارجی است و توسط موسسه ی (ETS) واقع در آمریکا طراحی شده است. آزمون تافل، در کنار آیلتس، یکی از دو امتحان اصلی جهت سنجش سطح توانایی استفاده از زبان انگلیسی توسط افرادی است که زبان مادریشان انگلیسی نیست، ولی قصد ادامه ی تحصیل در دانشگاه ها و موسسات آموزشی انگلیسی زبان را دارند. بر خلاف آزمون آیلتس که با دو فرمت دانشگاهی (Academic) و کلی (General) ارائه می شود، آزمون تافل تنها با یک فرمت Academic و به دو صورت: 

۱- اینترنتی (Internet-Based Test) که بهIBT معروف شده 

۲- کاغذی (Paper-Based Test) یا PBT

ارائه می شود. در گذشته تافل به صورت کامپیوتری (CBT - Computer-Based Test) هم ارائه می شد، اما امروزه با توجه به پیشرفت و گستردگی تکنولوژی اینترنت، در همه ی مراکز اخذ آزمون تافل (از جمله ایران) این امتحان به صورت اینترنتی برگزار می شود، مگر در کشورهای محرومی که دسترسی به اینترنت مناسب مقدور نیست و به ناچار آزمون به صورت کاغذی برگزار می گردد.

آزمون آیلتس عمده ترین رقیب تافل در میان آزمون های بین المللی سنجش مهارت های زبان انگلیسی می باشد. بنابراین، ضروری است پیش از شروع مطالعه و تحقیقتان راجع به آزمون تافل و ثبت نام، حتما از نوع آزمون زبانی که توسط دانشگاه، موسسه و یا کشور مورد نظرتان پذیرفته می شود اطلاع پیدا کنید.

آزمون تافل شامل بخش های تعیین مهارت های چهار گانه است و مطالب و موضوعاتی که هر بخش از آزمون تافل مطرح می شوند که براساس ماهیت آکادمیک بودن این آزمون را در نظر بگیریم. این چهار مهارت شامل Reading مهارت خواندن، Listening درک مطلب و مهارت شنیداری، Speaking (مهارت گفتار، یا همان بیان شفاهی) و Writing مهارت نگارش می باشد. آزمون تافل تماما در یک جلسه ی حدودا ۴ ساعته برگزار می شود.

محتوای آزمون تافل
تافل اصولا آزمونی است که سطح دانش زبان انگلیسی شما را برای عملکرد در محیط دانشگاهی می سنجد، بنابراین متن هایی در قسمت Reading با آن ها مواجه می شوید همه از کتاب ها و مقالات و متون دانشگاهی است که یک فرد ممکن است در سال اول دوره ی کارشناسی در دانشگاه های انگلیسی زبان با آن ها مواجه شود.

در قسمت Listening هم نمونه هایی از سخنرانی های استاد ها سر کلاس های دانشگاه و گفت و گوهای دانشجویان با یکدیگر، یا با استادها و کارمندان دانشگاه در محیط دانشگاه های انگلیسی زبان است. البته تمام گفت و گو ها و سخنرانی ها صحنه سازی و ضبط شده اند!

در قسمت Speaking از شما خواسته می شود در زمانی محدود درباره ی موضوعات درسی یا مسائل و مشکلاتی که یک دانشجو در محیط دانشگاهی برایش به وجود می آید صحبت کنید.

و در آخر، در قسمت Writing از شما خواسته می شود دو انشای کوتاه آکادمیک درباره ی دو موضوع بنویسید. نوع این انشا ها تحلیل و تطابق دو دیدگاه و یا بیان نظر و تحلیل شخصی تان از یک موضوع است.

موضوعات و مطالب موجود در این چهار بخش چقدر گسترده می تواند باشد؟
در واقع از هر درس و رشته ی دانشگاهی ممکن است مطالبی آورده شود؛ اما موضوع هر چه که باشد تنها دانش شما از زبان انگلیسی سنجیده می شود و نه دانش شما از آن درس و موضوع خاص. یعنی اگر چه ممکن است شما مطلبی راجع به ریاضیات در قسمت درک مطلب بخوانید، اما مطمئنا سوالی که از شما پرسیده می شود ربطی به تحلیل و فهم مسائل ریاضی ندارد؛ به عبارت دیگر لازم نیست برای جواب دادن به سوالات این بخش جمع و تفریق کنید یا فرمولی بلد باشید.

همچنین طراحان سوال موضوعاتی را انتخاب می کنند که از نظر سیاسی، مذهبی، فرهنگی، تاریخی و جنسیتی مناقشه برانگیز نباشند. ولی تا دلتان بخواهد درباره ی دایناسور ها و فسیل ها، حيوانات و گیاهان، طبیعت و آلودگی محیط زیست و از این قبیل موضوعات مطلب خواهید یافت!

طبق تجربه، بیشتر متون و سخنرانی هایی که در قسمت های مختلف آزمون تافل وجود دارند تحت یک از این شاخه های درسی قرار می گیرند:

هنر: معماری، طراحی صنعتی، شهرسازی، صنایع دستی، عکاسی، موسیقی، ادبیات و انواع نوشته جات

علوم طبیعی: گیاه شناسی، حیوانشناسی، میکروب شناسی، پزشکی، فیزیولوژی، بهداشت، تغذیه و بیوشیمی

علوم فیزیکیهواشناسی، ستاره شناسی، اقیانوس شناسی، زمین شناسی، محیط زیست، فناوری، فیزیک، شیمی و کامپیوتر

علوم اجتماعی: مردم شناسی، روانشناسی، زبان شناسی، تجارت و بازاریابی، تاریخ، رسانه های جمعی و آموزش

برای آماده سازی خودتان برای تافل از خواندن مطالب عمومی که در روزنامه ها و مجلات می بینید خودداری کنید و در عوض مطالب آکادمیک و جدی تری که در سایت های علمی و دانشنامه ها یافت می شوند بخوانید. همچنین به جای دیدن فیلم جهت تقویت مهارت شنیداری، بهتر است به اخبار و سخنرانی گوش بدهید.

بخش های مختلف تافل چه ویژگی هایی دارند؟

این آزمون تماما در یک جلسه ی حدودا ۴ ساعته برگزار می شود که ویژگی های زیر را دارد:

بخش Reading

بخش اول مهارت Reading است. در این بخش ۳ الی ۴ متن حدودا ۷۰۰ کلمه یی خواهید داشت و به تعداد ۱۲ الی ۱۴ سوال برای هر بخش (مجموعا ۳۶ الی ۵۶ سوال) جواب خواهید داد. زمان پاسخ گویی ۶۰ الی ۸۰ دقیقه است، که در حین آن اگر لازم دیدید می توانید به متن ها و سوالات قبلی برگردید و مرورشان کنید.

بدیهی است که هیچ گونه فرهنگ لغتی به شما داده نمی شود و حق آوردن هیچ نوع یادداشت و ابزار الکترونیکی به جلسه ی آزمون را ندارید؛ اما می توانید از خودکار و کاغذی که مرکز اخذ آزمون به شما می دهد برای چک نویس و یادداشت حین آزمون استفاده کنید.

اطلاعات ارائه شده در این سایت فقط جنبه اطلاعات عمومی داشته و نباید توصیه حقوقی در نظر گرفته شود.
خدمات مشاوره مهاجرتی صرفا توسط وکیل قانونی در امور مهاجرت مجاز است، هرگونه مشاوره مهاجرتی توسط سایر افراد فاقد ارزش است.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای موسسه مهاجرتی یوسفی محفوظ است.
© کپی رایت موسسه مهاجرتی یوسفی (میهن گزین) 2021.
طراحی: کانون هنرپرداز