movakelinenglish

اقتصاد کانادا

 

کشور کانادا ارزشمند ترین منابع طبیعی را در اختیار دارد که بهای و ارزش آن چیزی در حدود 2 تریلیون دلار تخمین زده شده است. کانادا به عنوان سومین ذخیره نفتی جهان و چهارمین صادر کننده آن در جهان شناخته می شود. همین رتبه در زمینه صادرات گاز نیز در اختیار کانادا قرار دارد و کشور کانادا را به ابرقدرت انرژی در سطح جهان مشهور ساخته است.

کشاورزی در اقتصاد کانادا
موفقیت آمیزترین تولید در کانادا متعلق به تولید گندم، سویا و حبوبات است. کانادا به عنوان بزرگ تامین کننده محصولات کشاورزی در سطح جهان را یدک می کشد. علاوه بر اینکه کانادا یکی از اعضای کلیدی سازمان تجارت جهانی (WTO) به شمار می رود. سالیانه حدود 9% از تولیدات ناخالص داخلی کانادا را بخش کشاورزی تشکیل می دهد.

فناوری در اقتصاد کانادا
صنعت قدرتمند فناوری کانادا در سراسر دنیا شناخته شده است. این کشور یکی از قطب های فناوری در دنیا محسوب می شود.

ویزای استارت آپ کانادا که ویزایی دولتی قلمداد می شود، افراد نخبه و مستعد پیشرفت در حوزه فناوری را به خود جذب کرده و در آینده نه چندان دور با سلاطین عرصه فناوری همچون سیلیکون ولی به رقابت می پردازند.

نقش انرژی در اقتصاد کانادا
به دلیل وجود منابع عظیمی از نفت و گاز در کشور کانادا، این کشور به عنوان یکی از بزرگترین منابع انرژی در سراسر جهان شناخته می شود. کانادا سردمدار نیروی هیدرولیکی جهان به حساب می آید. انرژی هیدرولیکی این کشور از سه استان کبک، انتاریو و ساسکچوان تامین می شود. تولید انرژی خورشیدی و باد صنعت دیگری است که مراتب رفاه مداوم در این کشور را ایجاد و تضمین می کند.

خدمات در اقتصاد کانادا
80 درصد از درآمد ناخالص داخلی کانادا متعلق به بخش خدمات است. حدود سه چهارم جمعیت کشور کانادا در حوزه خدماتی مشغول به کار هستند. سهام داران بزرگ این حوزه بخش تجارت آموزش سلامت و خرده فروشی ها هستند.

یکی از صنایعی که تاکنون پایداری خود را با وجود تاثیر منفی قدرت دلار بر توریست و گردشگران حفظ کرده است صنعت گردشگری کاناداست. 12 درصد از درآمد ناخالص داخلی کانادا به صنعت گردشگری تعلق دارد که دائما در حال رشد است.

ساخت و تولید در اقتصاد کانادا
با وجود بحران های مالی که از سال 2008 تا 2010 که بر روی اقتصاد کانادا نیز موثر بود صنایع تولید این کشور کماکان رو به رشد است و تقریبا 14 درصد از درآمد ناخالص داخلی کانادا را تشکیل می دهد. خودرو سازی صنعت رو به رشد در کشور کانادا است.

در حال حاضر به سختی می توان سرعت توسعه و رشد صنایع کانادا را نادیده گرفت. مشوق های دولتی و نیروی کار متخصص در کنار وجود منابع غنی طبیعی مهم ترین عوامل رشد و پیشرفت مستمر اقتصاد در کاناداست.

تجارت با آمریکا
وجود بزرگترین مرز مشترک بین آمریکا و کانادا و نزدیکی جغرافیایی این کشور به آمریکا سبب شده تا روابط اقتصادی کانادا و آمریکا بسیار گسترده باشد، به گونه‌ ای که آمریکا و کانادا بزرگ‌ ترین رابطه اقتصادی را در جهان دارند و حجم معاملات این دو کشور با هم از معاملات هر دو کشور دیگری در جهان بیشتر است. به لطف پیمان نفتا تجارت کانادا با آمریکا و مکزیک از سال 1994 به این سو، 3 برابر شده است. حجم تجارت کانادا و آمریکا، سالیانه مبلغ 630 میلیار دلار است. صادرات این کشور در سال 2017 برابر با 433 میلیارد دلار ثبت شده که سه چهارم آن یعنی 325 میلیار دلار به آمریکا می باشد. با این حال این رابطه اقتصادی قوی، زیان‌هایی هم برای کانادا در پی داشته‌ است.

در سال 2017 تولید ناخالص ملی (GDP) کانادا معادل 1.76 هزار میلیارد دلار بوده است که این رقم تنها یک دهم GDP آمریکا می باشد.

نرخ رشد GDP کانادا در سال 2017 برابر با 3 درصد بوده که سریع تر از ایلات متحده با 2.2 درصد و مکزیک با 2.1 می باشد.

استاندارد سالیانه زندگی در کانادا معادل 48 هزار دلارو در آمریکا برابر با 60 هزار دلار می باشد.

کانادا بزرگترین منبع انرژی ایلات متحده آمریکا و نهمین کشور صادر کننده نفت به حساب می آید.

کانادا با داشتن دو تا سه میلیون دریاچه بیشتر از هر کشوری در جهان آب شیرین دارد.

اطلاعات ارائه شده در این سایت فقط جنبه اطلاعات عمومی داشته و نباید توصیه حقوقی در نظر گرفته شود.
خدمات مشاوره مهاجرتی صرفا توسط وکیل قانونی در امور مهاجرت مجاز است، هرگونه مشاوره مهاجرتی توسط سایر افراد فاقد ارزش است.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای موسسه مهاجرتی یوسفی محفوظ است.
© کپی رایت موسسه مهاجرتی یوسفی (میهن گزین) 2021.
طراحی: کانون هنرپرداز